22 Şubat 2009 Pazar

Tatlı Kart

Happy Birthday - Doğumgünü Kartı-2

İşte bu da benim hazırladığım doğumgünü kartı.

Kullanılan malzemeler
Lastik baskı-stamp (çiçek ve yazı)
Renkli stampa
Renkli kağıtlar
Sim ve Yapıştırıcı


Happy Birthday- Doğumgünü Kartı-1


Karen Hanım'dan kart yapımı için aldığım derslere devam ediyorum. İşte bu hafta hazırladığımız sesli (içine pul, boncuk, kum vb malzeme koyabilirsiniz) kart ve su efektli kart örneklerini aşağıda bulabilirsiniz.
Kullanılan Malzemeler
Renkli kağıt
Lastik baskı (hediye paketi ve happy birthday yazılı)
Stampa
Asetat
Kağıt üzerinde kabartma yapmak ve oval çerçeve kesmek için cuttlebug makinası
Su Efektli Kart

8 Şubat 2009 Pazar

Kitapçı Günü

Selin'le benim çok zevk aldığımız kitapçı ziyaretlerimiz vardır.

Selin bebekliğinden beri benimle birlikte kitapçı gezilerine katılır zaten. İş Sanat'a gidince hemen orada ki kitapçıyıda ziyaret ettik ve kendimize biraz kitap-dergi aldık. İş Sanat'ta tiyatro öncesi küçük bir stand gördük. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın çocuklar için olan kitapları % 25 indirimli olarak satılıyor burada, hemen oradanda kitap alışverişimi yaptık.

Bugün bizim için kitap ve dergi günü oldu kısacası. Seçtiklerimizden bazıları: Çocuklar Soruyor Nobel'liler Cevaplıyor, Fosiller, Benim Sanat Kitabım, İstanbullular...

Çocuklara Felsefi Masallar

Cumartesi günü sabah kapalı ve yağmurlu olan hava öğleden sonra güzel güneşli bir güne dönüştü. Pazar sabahıda aynı şekilde başlayınca öğleden sonrası için heveslenmiştim ama havada bir değişiklik olmadı. Bol yağmurlu, soğuk olmayan sinema ya da uyku havası modunda devam etti gün.

Murat haftasonu için Paris'te olduğu için biz Annem'in de gelmesiyle evde kızlar partisi formatına dönüştük.

İş Sanat'ın çocuklar için hazırladığı güzel programlardan biri olan Bilmelisin ki! Çocuklara Felsefi Masallar'a gittik Selin'le. Oyun çok küçük yaş grubu için uygun değil. Tabi çocuktan çocuğa değişir ama ilkokul düzeyindeki çocuklar bu oyundan daha çok keyif alırlar.

Oyun bir çok masal üzerine kurulu ve içinde çok güzel mesajlar barındırıyor. Bence büyükler için bile izlemesi zevkli.

http://www.issanat.com.tr/ veya http://www.biletix.com/ adreslerinden etkinlik tarihleri ile ilgili bilgi edinebilir ve bilet satın alabilirsiniz.

Splendor

6 Şubat Cuma akşamı için Splendor Gösterisi'ne biletlerimizi hazırlamıştık.

Cuma akşamüstü Yoga dersi de olduğu için öncesinde Şiir ve Diyar Selin'e süpriz yaparak bizim eve geldiler. Sonrasında ben kızları alarak Eda'lara götürdüm ve Sevgili Hatice tüm kızları alarak Yoga'ya götürdü. Yazarken bile yoruluyorum bunlar bu kadar koşturmaktan yorulmuyorlar. Sonrasında Eda, Şiir ve Selin, Eda'lara giderek benim onları alma saatime kadar orada kaldılar.

Akşam 9'da olan gösteri için Murat bizi 8'de aldık ve biraz da kaybolarak Tim Show Center-Maslak'a ulaştık.

Kızlar sahne kapalıyken yerimizi beğenmediler ama neyse ki şov başladığında memnun oldular. Gerçekten güzel ve hareketli bir gösteriydi. Bizim kızlar ekibin yaptığı en ufak bir hatayı bile kaçırmadılar. Hatta aralarında "istersek biz de bunları yaparız" gibi küçümser konuşmalarda geçmedi değil hani...




SPLENDOR HAKKINDA
2008 Yaz Olimpiyat Oyunları için dünyanın gözü Çin’deyken, Çin Halk Cumhuriyeti Pekin’e gelecek konuklar için düzenlemeler yapmaktaydı. Yaz Oyunları sırasında Pekin’e 300.000’in üzerinde gazeteci ve binlerce yabancı turistin gelmesi beklenmekteydi. Çin’in en köklü kurumlarından, Çin Ulusal Akrobasi Topluluğu ise Olimpiyatları izlemeye gelen konukları eğlendirmek için çoktan kolları sıvamıştı.Çin’in en köklü akrobatik ekibi olan Çin Ulusal Akrobasi Topluluğu sporcu ve sanatçılarının, gerek Olimpiyatların açılış ve kapanış törenlerindeki performansları, gerekse Olimpiyat süresince sergiledikleri Splendor (“Görkem”) adlı gösteri Olimpiyat izleyicilerinin gönüllerini fethetti.Splendor, yepyeni ve çok iyi tasarlanmış bir gösteri olup, Çin akrobasisi ile çeşitli sanat türlerinin gözalıcı bir kombinasyonudur. Dansçılar, akrobatlar, uçan trapezciler, jonglörler, ipek kumaşla icra edilen en zorlu hünerler, bisikletlerle yaratılan “tavuskuşu” numarası, Pekin Opera’sının karakteristik bir unsuru olan “diyabolo”nun akrobat sanatçılarca en alışılmadık şekilde çalınışı, vücutları en olmadık şekillerde eğilip bükülebilen denge ustaları ve finalde en saygın sirk festivali olan Monte Carlo Uluslararası Sirk Festivali’nde “Altın Palyaço” ödülü kazanan muhteşem gösterisi...

Ebru Yapıyoruz

Sömestr tatilimiz devam ederken yani Selin'inin ki devam edip ben de programımı ona uydurmaya çalışırken, sanatsal bir etkinlik yapmak için kolları sıvadım.

Sanat öğretmenimiz Şükran'la da konuşarak Selin'in arkadaşları için bir "Ebru" dersi organizasyonu yaptık.
Selin, Janset, Eda, Şiir, Diyar ve Riella'nın katılımıyla Ebru yapımı başladı.İlk önce kısa bir oyun oynadılar, sonrasında Şükran Öğretmen Ebru'nun tarihçesini ve eski dönemlerde nasıl yapıldığını anlattı. Daha detaylı bilgiyi http://tr.wikipedia.org/wiki/Geleneksel_T%C3%BCrk_ebru_sanat%C4%B1 bu linkten öğrenebilirsiniz.



Çok eğlendikleri, yeni şeyler öğrendikleri ve yeni eserler ortaya çıkardıkları keyifli bir etkinlik oldu.

1 Şubat 2009 Pazar

El Yapımı Kartlar



Yeni merakım el yapımı kartlar ve scrapbooking. Bu hafta sonu renkli ve bence güzel kartlar hazırladım.




Kartlarımı seviyorum...

Mutfaktayız

Cumartesi akşamı için misafirlerimiz var sevgili Okumuş Ailesi. Ben değişik bir menü hazırlamak istiyordum ancak lahmacun partisi yapılmaya karar verilince menüyü salatalar ile desteklemek yeterli oldu.

Selen, Selin'in 'Paper Fashions Fancy' kitabı ile çok güzel bir gece elbisesi tasarladı. Kenan ile Selin jimnastik çalışmaları, PSB'de oyun ve Lili ile boğuşarak akşamı geçirdiler.






Pazar günü 5 çayı için Selin'le mutfağa girdik. Kekimizi biraz yaktık ama tuzlu kurabiyelerimiz çok güzel oldu.


Geçmiş Olsun Ziyareti


2008 sonunu hastalıkla kapayıp 2009'u da hastalıkla karşıladığımız için 2 hafta önce ameliyat olan sevgili arkadaşımız Tülin'i bir türlü ziyaret edememiştik. Cumartesi günü kısa bir ziyaret yaptık Tülin'e, çok geçmiş olsun Tülin'cim :-)

Mohini ve Inkheart, Akşam Gezmesi


Çarşamba günün Selin evde geçirdi. Böylece hafta ortasında kısa bir molamız oldu. Perşembe günü yine sinema izlemeye gittik. Inkheart'ı (Mürekkep Yürek) izlemek istedik, Türkçe dublaj ve saat olarak bize uygun olan mekan Mohini oldu.



Etiler'de açılan Mohini Aile ve Yaşam Merkezi yarıyıl tatili olmasına rağmen oldukça sakindi. Sinemada da sadece biz vardık. Tabi bizim için süper oldu :-) Sinema salonu çok güzel. Koltuklar televizyon koltuğu şeklinde, ayaklarınızı uzatıp rahatça filmi izleyebilirsiniz. Ayrıca kocaman deri koltuklardan oluşan loca kısmıda mevcut.

Gelelim filme; fantastik, ilginç, biraz korkunç ama keyifli bir filmdi. Sonrasında hızlıca Mohini'yi gezdik. Atölye bölümlerinde daha entersan etkinlikler olmasını beklerdim açıkcası. Belki zamanla ilave olur. Selin'in elektronik oyun oynanan bölüm hoşuna gitti, ayrıca hayallerimin arasında yer alan sadece çocuk kitaplarının bulunduğu bi kitapçıyı da ziyaret ettik. Selin kendine ve Derin'e kitap aldı.


Sonrasında çay için Yeşim'e gittik. Selin, Derin ve Kayra bol bol kudurup oynadılar:-)




Perşembe gününün akşamıda hareketli geçti. Selin'in sınıf arkadaşı Eda'nın annesi Sevgili Hatice arayarak bizi çağırdı. Bu güzel davet ikimizinde Galatasaray Lisesi'nden mezun olan eşlerini biraraya getirmek için güzel bir fırsat oldu. Kızlar bol bol oynadılar dans ettiler. Gerçi Selin sandalyenin üstünden düşerek sırtını acıttı biraz ama bu kadar coşmaya ufak tefek kazalar da dahil oluyor.


İzleyiciler